Sposób przygotowania

W rondelku roztopić masło z czekoladą. Zestawić z ognia i wymieszać ze śmietaną 12%. Ostudzić.

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 10 dag cukru pudru, a następnie kolejno dodawać ostudzoną masę czekoladową, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. Ciasto przelać na blachę (25x30) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut w temperaturze 175ºC. Ostudzić.

Kawę przygotować w 200 ml gorącej wody.

Żelatynę rozpuścić w 60 ml gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę 30% ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Dodać żelatynę i połączyć składniki.

Przygotowaną śmietaną (część pozostawić na wierzch) posmarować upieczone ciasto. Na warstwie śmietany ułożyć herbatniki moczone w kawie, a następnie pozostałą śmietanę. Wierzch można posypać startymi herbatnikami. schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Aż chce się spróbować.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !