Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

antrykot z morską solą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antrykoty z kostką 2 szt
szalotka 10 szt
masło 20 dag
natka pietruszki 2 łyżeczki
sok z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (gruboziarnista)

Przepis i sposób przygotowania na: antrykot z morską solą

Mięso umyć, osączyć, oprószyć pieprzem i na 2 godziny włożyć do lodówki. Szalotki drobno pokroić. Podgrzać 1/3 masła i krótko z obu stron podsmażyć mięso, oprószając je solą morską, odstawić w ciepłe miejsce. Podgrzać resztę masła z szalotkami i podsmażyć je 2 minuty, położyć na wierzch antrykotu. Natkę pietruszki drobno posiekać i posypać mięso, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą morską i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.05.2011 10:50
uwielbiam takie mięska
Roman5 05.02.2011 04:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak