Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARMOLADA JABŁKOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3-4 kg.
cukier 1,5-2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: MARMOLADA JABŁKOWA

Jabłka umyć, obrać, wyjąć szypułki i gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Przełożyć do prodiża i smażyć tak, by się rozpuściły, dodać cukier, często mieszać, lubią się przypalać. Zdjąć z ognia, odstawić na 10 - 12 h. Po czym czasie wstawić na kolejne 30 min. I znowu odstawić na 10 – 12 h. Trzeciego dnia gotować ok. 20 – 30 min. Nakładać do słoiczków, szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście min. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 28.04.2012 20:23
super
MAR3STA 25.01.2011 11:14
też taką robię;)
Margo1 18.01.2011 00:51
często używam takiej marmolady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak