Sposób przygotowania

W misce ucieramy masło, cukier i migdały. Dodajemy stopniowo 5 całych jaj, potem 5 żółtek, cukier waniliowy i rum, pozostałe białka z 5 jaj ubijamy na sztywną pianę i wraz z mąką dodajemy do utartej masy. Ostrożnie mieszamy. Formę jak na babkę, wykładamy papierem pergaminowym i smarujemy tłuszczem. Tak przygotowaną formę wypelniamy masą i wkładamy do większego naczynia z gorąca wodą. Wszystko wstawiamy do piekarnika o temperaturze 150 stopni. Pudding nie może się gotować. Sprawdzamy nożem czy jest upieczony. Pozostawiamy w formie do wystygnięcia. Po wyjęciu z formy pokrywamy ciepłą galaretką, która rozpuszczamy z łyżką rumu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    jeszcze nie robiłam a to jest bardzo zachęcające
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pudding lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !