Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1szt
cukier 0,5szklanki
cukier wanilinowy 1szt
woda 0,5szklanki
kakao 3łyżki
mleko w proszku 3szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do rondla wlej wodę,włóż margarynę,cukier,cukier waniliowy i kakao.Mieszając,podgrzewaj na małym ogniu,aż całkowicie się rozpuści.Ostudź.Wsyp mleko w proszku i wymieszaj na gęstą,gładką masę.Dodaj pokruszone herbatniki{można dodać też bakalie}Włóż masę do podłużnej,wyłożonej natłuszczonym pergaminem formy.Wstaw na kilka godzin do lodówki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 25.07.2011 20:49
lubię takie słodkości
RenataZ-et 01.06.2011 20:49
coś przepysznego!
Iwona45 30.05.2011 09:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak