Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keczup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
jabłka 0,5 kg
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 0,5 szt.
cebula 25 dag
cukier 25 dag
kminek 1 łyżka
musztarda 50 g
pieprz 10 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Goździki całe Prymat 3-4 szt.
ocet 200 ml
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: keczup

Składniki zmielić w maszynie do mięsa, dodać przyprawy i cukier, przełożyc do garnka i zostawić na 24h. Nastepnego dnia gotować 3-4 godziny często mieszając. Przetrzeć przez sito. Ponownie wlać do garnka, zagrzać i gorący ketchup wlać do wygotowanych słoików. Mocno zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem, aby słoik dobrze się zamknął. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 17.01.2011 19:59
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak