Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
orzechy włoskie 12 mielone
cukier puder 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z orzechami włoskimi

Mąkę, tłuszcz, cukier i orzechy wymieszać, wyrobić ciasto. Formować ciasteczka, przepuszczając ciasto przez maszynkę ze specjalna nakładką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni przez około 20 minut. Na końcu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.01.2011 18:54
fajniutkie:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak