Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mleczno - migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
migdały gorzkie kilka sztuk
migdały słodkie 6 dag
cukier 2/3 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mleczno - migdałowa

Migdały sparzyć, obrać z łupinek, utłuc i ucierać dalej, dodając po kilka kropli przegotowanej i ostudzonej wody. Do gęstej masy wlać bardzo gorące mleko, nie przerywając mieszania. Namoczyć i rozpuścić żelatynę, połączyć z mlekiem. Wstawić do lodówki a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.01.2011 18:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak