Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lemoniada czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 szt.
czosnek 20 ząbków
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: lemoniada czosnkowa

Cytryny umyć, poprzecinać na 4 części i przepuścić przez maszynkę razem z obranymi ząbkami czosnku. Tę masę zalać litrem przegotowanej, ostudzonej wody i zostawi pod przykryciem na 24 godziny w chłodnym miejscu. Następnie przecedzić, zlać do ciemnej butelki, zakorkować. Pić 1- 2 lieliszki dziennie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak