Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dkg
sok z cytryny 4 łyżki
cebula 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat 8 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
ocet 1 łyżka
białe wino 300 ml
sok pomidorowy 250 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
estragon 1/2 łyżeczki
groszek 1/2 filiżanki
cytryna 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z ryb

Filety skropić sokiem z cytryny. Zagotować 2 szklanki wody z przyprawami, solą i cebulą. Do wywaru włożyć rybę i gotować 10 minut. Pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić 1/4 wywaru rybnego, dodać sok pomidorowy, wino, ocet, sól, paprykę i estragon, podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze. Na dno naczynia wlać cienką warstwę galarety, wstawic do lodówki do zastygnięcia. Wypełnić formę na przemian kostkami ryby, groszkiem i galaretą pomidorową. Schłodzić. Wyjąć na półmisek, udekorować plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 11.01.2012 19:43
ciekawa
ankaryba 09.08.2011 17:27
super
iwa643 18.01.2011 08:23
robie odobnie
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:31
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak