Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 1 kg
seler 1 sztuka
olej 10 lyżek
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 1-3 zierenka
musztarda 2 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z musztardą

Baraninę podzielić na porcję i posypać vegetą. Seler obrać, umyć i pokrajać w plastry. Mieso ułożyć na dnie naczynia, na nim poukładać plastry selera, dodać pieprz, liść laurowy, zalać olejem i szklanką wody. Baraninę dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, aż zmięknie. uduszone mięso wyłożyć na półmisek. W naczyniu, w którym dusiło się mięso, rozmieszać musztardę i mąkę z wodą i zagotować. Przygotowanym sosem zalać mięso. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 17.11.2010 15:10
jeszcze nie jadłam baraniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak