Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z grysiku kukurydzianego

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
białko 5 szt
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
natka pietruszki do dekoracji
sól do smaku
grysik 1.5 kukurydziany

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z grysiku kukurydzianego

Grysik kukurydziany zalać wrzącym mlekiem,pogotować na gęstą masę i ostudzić,masło utrzeć z żółtkiem,dodać ostudzony grysik,połączyć z ubitą pianą z białek i mąką ,dkładnie wymieszać,formować małe pulpty i pbtoczyć w mące,ugotować we wrzącej i osolonej wodzie,przed podaniem udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.03.2011 10:55
świetne
agata1722
agata1722 26.02.2011 11:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak