Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-owsiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starte ziemniaki surowe 2 szkl
płatki owsiane 1/2 szkl
mleko 1 szkl
jajko 3 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-owsiane

Starte ziemniaki odcisnąć na sicie, zalać gotowanym mlekiem, wymieszać z płatkami i pozostawić na kwadrans, aby ciasto doszło .
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, dodać żółtka, wymieszać.Smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Wspaniale smakują z ostrym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 17.06.2012 22:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak