Sposób przygotowania

Składniki skomponować ilościowo wg uznania, najlepiej samemu wytyczyć proporcje w zależności od ilości dostępnych składników i przeznaczenia sałatki. Szybki lunch dla jednej osoby? Przystawka podczas kolacji we dwoje? Dodatek do obiadu dla całej rodziny? Możliwości jest wiele :)
Sałatkę robiłam na szybkie śniadanko dla siebie, jako dodatek do kromki razowego pieczywa.

Pomidory pokroić w ćwiartki (można zastąpić większą ilością koktajlowych), dodać pokrojone awokado (resztę skropić sokiem z limonki i schować do lodówki), kulki mozzareli, tyle samo oliwek. Sałatkę skropić sokiem z limonki, dodać pełną łyżkę oliwy z oliwek, posypać solą, pieprzem. Dodać listki oregano. Dla zaostrzenia smaku można, ale nie trzeba dodać drobno posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    to będzie moja dzisiejsza kolacja !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    w tej sałatce jest wszystko co lubię - super!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !