Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z gęsi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1,5 kg
kurczak 1 kg
wątróbka cielęca 60 dkg
cebula 5 sztuk
słonina 25 dkg
czerstwe bułki 2 sztuki
jajko 4 sztuki
bulion 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z gęsi

Gęś i kurczaka upiec w piekarniku. Mięso zmielić dwukrotnie. Wątróbkę udusić na słoninie wraz z pokrojoną cebulką. Zmielić w maszynce namoczone i odciśniete bułki oraz wątróbkę. Dodać przyprawy, jajka, bulion. Doprawić. Przełożyć do rondla wyłożonego plastrami słoniny, gotować na parze około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2012 19:23
pycha
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:29
lubię pasztety
MAŁGORZATA108 17.01.2011 19:47
Mojej teściowej wychodzi bardzo dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak