Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 150 g
słonina 150 g
kapusta kwaszona 400 g
tuńczyk 1 kg
mąka 150 g
olej 150 g
cukier
pieprz
sól
kminek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z tuńczykiem

Kapustę wycisnąć i ugotować w małej ilości wody. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, słoninę też pokroić w kostkę i podsmażyć z małą ilością mąki, lekko rumieniąc. Tuńczyka oczyścić, wyfiletować, wyporcjować i usmażyć na oleju, uprzednio obtaczając w mące. Do kapusty dodać cebulkę zrumienioną ze słoninką. Przyprawić pieprzem, kminkiem, cukrem, solą i śmietaną. Wszystko wymieszać, zagotować, dodać usmażoną rybę, przykryć ją kapustą i wstawić na 15 minut do piekarnika. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.01.2011 18:37
fajny zestaw;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak