Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, cukru, miodu, margaryny, cukru waniliowego i sody zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 2 równe części.
Dwie jednakowe prostokątne formy, wysmarować tłuszczem, przełożyć do nich ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Krem
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę.
Tak przygotowanym kremem, przełożyć dwa placki ostudzone. Mleko w puszce gotować 3 godziny.
Po wystudzeniu kremu z mleka,rozsmarować kremem wierzch ciasta i posypać orzechami posiekanymi.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam ciasta z tofii

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !