Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z kresów

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
miód 1 szklanka
pszenica 1 szklanka
posiekane migdały 15 dkg
rodzynki 10 dkg
suszone figi 10 dkg
mleko 1 szklanka
daktyle 10 dkg
orzechy laskowe 15 dkg
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z kresów

Pszenicę zalać przegotowaną wodą i zostawić na całą noc. Następnego dnia ugotować. Gdy będzie miękka osączyć. Mak zalać wrzącym mlekiem, zagotować, zostawić na 2 godziny. Dwukrotnie zmielić przez maszynkę. Połączyć z osączoną pszenicą. Miód rozgrzać, połączyć z makiem i pszenicą. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, przełożyć do salaterki. Podawać schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.04.2011 09:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak