Sposób przygotowania

Przygotować wywar kostny. Kalafior opłukać i pościnać \"różyczki\".
Ziemniaki i marchew obrać i te pierwsze pokroić w kostkę, a tą drugą w plastry.
Z gotującego się wywaru wyciągnąć kość i wrzucić kalafior podzielony na drobniejsze części ziemniaki i marchewkę.
Do miękkich jarzyn dodajemy zawiesinę z jogurtu i mąki. Całość zagotowujemy i przyprawiamy do smaku( majeranek, kucharek).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jedna z moich ulubionych zup
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taką zupkę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pyychota!!!
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    zdrowa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !