Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki 2-3 szt
marchew 1 szt
jogurt naturalny 2-3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawy do smaku
Kość wieprzowa na wywar

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Przygotować wywar kostny. Kalafior opłukać i pościnać \"różyczki\".
Ziemniaki i marchew obrać i te pierwsze pokroić w kostkę, a tą drugą w plastry.
Z gotującego się wywaru wyciągnąć kość i wrzucić kalafior podzielony na drobniejsze części ziemniaki i marchewkę.
Do miękkich jarzyn dodajemy zawiesinę z jogurtu i mąki. Całość zagotowujemy i przyprawiamy do smaku( majeranek, kucharek).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.12.2013 20:03
zdrowa zupka
wlicka 04.11.2013 18:59
pyychota!!!
Bernadeta1 23.04.2013 00:54
lubię taką zupkę
iknkirke 30.01.2011 08:51
smaczna
Ewa111 22.01.2011 14:14
jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak