Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana -smażona

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
jajko
mleko 2 łyżki
oliwa
masło
mąka
sól
ryba (biała, morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana -smażona

Rybę najpierw myjemy , suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny , odstawiamy na pół godzinki a w między czasie przygotujmy panierkę , do talerza wbijamy jajko wlewamy mleko tylko zimne. a na drugim talerzu wsypujemy mąkę . Rozgrzewamy patelnię z oliwą i masłem , ryby najpierw w kawałkach obtaczamy w mące , potem w jajku , znowu w mące i smażymy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 19.11.2013 19:20
najsmaczniejsza
bernadetta2 09.03.2012 13:31
wsam raz na post
Wojt@s
Wojt@s 24.11.2011 09:09
super
Zoso 17.01.2011 21:43
do tego frytki i jest super :)
MAR3STA 17.01.2011 17:31
smaczna!
aguus 17.01.2011 16:50
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak