Sposób przygotowania

Odważyć 5 dkg cukru i zagotować razem z miodem, na koniec dodając przyprawę do pienika. Odstawić do ostygnięcia.
Pozostały 1 dkg cukru rozpuścić na patelni, następnie dodać wodę i zagotować.
Do mąki dodać margarynę, sodę, jajo, miód i karmel i zarobić ciasto.
Rozwałkowywać na grubość 1/3 cm, wykrawać foremką i piec przez ok 15-20 min. w temp. ok 160 stopni.
Można polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo ładne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    super pierniczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ale fajne pierniczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczne
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dobre pierniczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !