Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYDZE W ZALEWIE SOLNEJ

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: RYDZE W ZALEWIE SOLNEJ

Rydze dokładnie wyczyścić, opłukać 3 razy pod bieżącą wodą, odgotować w wodzie, większe przekroić na połówki. Przełożyć do słoików i zalać solną zalewą. Szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście minut gotując w garnku z wodą do ¾ wysokości słoików. Wyjąć a następnie odwrócić do góry dnem. Doskonale nadają się zimą do sosu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 21.01.2011 16:52
oj, aż mi ślinka cieknie :)
pacpaw 21.01.2011 09:47
do góry dnem grzybki również stoją w piwnicy czy tylko po wyjęciu z pasteryzacji tak stawiasz
MAR3STA 20.01.2011 12:25
super!
Zoso 18.01.2011 20:46
uwielbiam grzyby w zalewie
Margo1 18.01.2011 00:52
lubię takie i nawet często daje do obiadu
Martysia 17.01.2011 18:02
Uwielbiam rydze, ale w tym roku tylko dwa znalazłam :)
Martysia 17.01.2011 18:02
Uwielbiam rydze, ale w tym roku tylko dwa znalazłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak