Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZYBY NA SŁODKO W ZALEWIE OCTOWEJ

5.0
(42)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 250 ml.
sól 2 płaskie łyżeczki
cukier nicała 1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
kurki 1 kg
grzyby 1 różne rodzaje
ocet 10 % 0,2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: GRZYBY NA SŁODKO W ZALEWIE OCTOWEJ

Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki, umyć. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli oraz kwasku cytrynowego. Grzyby odcedzić, przelać chłodną wodą, przełożyć do słoików, do każdego słoika dodać po listku laurowym, po kilka ziarenek ziela angielskiego, białej gorczycy, po 2 ziarenka pieprzu czarnego. Zagotować zalewę (ocet, woda, cukier), zalać grzyby. Słoiki pasteryzować ok. 15 min., wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.02.2011 20:03
Lubię takie grzybki :)
Iwona51
Iwona51 04.02.2011 23:18
Fajna zagryska
MAR3STA 20.01.2011 12:29
pyszne grzybki!
Margo1 18.01.2011 00:52
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak