Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki, umyć. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli oraz kwasku cytrynowego. Grzyby odcedzić, przelać chłodną wodą, przełożyć do słoików, do każdego słoika dodać po listku laurowym, po kilka ziarenek ziela angielskiego, białej gorczycy, po 2 ziarenka pieprzu czarnego. Zagotować zalewę (ocet, woda, cukier), zalać grzyby. Słoiki pasteryzować ok. 15 min., wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne grzybki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajna zagryska
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię takie grzybki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !