Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po bakońsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
pieczarki 200g
zielona papryka (świeża)
pomidor
papryka mielona
cebula
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po bakońsku

Kotlety rozbijamy , solimy i odstawiamy na pół godzinki , paprykę zieloną , pieczarki, pomidora , pokroić w cienkie plasterki , a cebulę posiekać . Kotlety oprószyć mąką i smażymy , po usmażeniu wyjmujemy , a na tym samym tłuszczu zeszklić cebule , do cebuli dodajemy pieczarki , pomidora , paprykę , podlewamy wodą niedużo i dusimy pod przykryciem , po 10 minutach wkładamy kotlety i dusimy aż wszystko stanie się miękkie . Na koniec doprawiamy solą pieprzem i śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 22:12
Anonim , ty masz chyba problemy że sie urodziłeś skoro jesteś anonimem niechcianym :)
20.06.2013 20:29
Kotlety po "bakońsku" - właśnie, skąd jest ten przepis? Bakonia to jakiś region, kraina w jakimś państwie? Bo jakoś nie mogę "wygooglować" :-)
Kate131 17.05.2012 07:51
pycha
kotlet 18.08.2011 23:55
pyszności
angelika14 18.03.2011 07:00
Pyszne
ElizaT 15.03.2011 10:02
kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak