Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
cebula
szynka wędzona 15 dkg
sól
pieprz
cukier
cytryna 1/2 szt.
masło 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szkl.
mąka 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżkisól

Przepis i sposób przygotowania na: zupka szparagowa

zagotować 2 litry wody z solą,cukrem i cytryną.dodać obrane szparagi i gotować do miękkości,wyjąć i schłodzić,do wywaru dodać odpadki ze szparagów.gotować do zredukowania płynu o 1/2,przecedzić wywar,szparagi pokroić na kawałki,cebulę i szynkę w kostkę i podsmażyć na maśle,dodać do zupy zagotować zaprawić śmietanką z rozmąconą mąką,gotować jeszcze ok.5min.po czym dodać orzechy doprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.12.2011 10:07
smaczna
Grazyna0211 08.10.2011 09:52
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak