Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 10 dkg
figi 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg.
skórka kandyzowana pomarańczow 20 dkg
jajko 2 szt.
cukier 1/2 szkl.
sól 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat szczypta
mąka 8 łyżek
cukier puder 1/2 szkl.
sok z cytryny 3 łyżki
andrut
wiśnie bez pestek 10 dkg
orzechy 20 brazylijskie

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowy przysmak

orzechy posiekać,daktyle i figi pokroić w kostkę,bakalie wymieszać,jajka wbić do miseczki dodać cukier,sól,cynamon i ubić na puszystą masę,ubijając dodawać stopniowo mąkę,a na koniec bakalie i dokładnie wymieszać,na dużą blachę wyłożoną pergaminem,położyć andruty i rozsmarować masę bakaliową,piec ok.45min.w temp.180st.poupieczeniu pozostawić w piekarniku ok.15min.cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny na lukier i posmarować nim ciastka,jak zastygnie to pokroić andruty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.04.2013 13:47
fajny ten przysmak
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 15:39
pycha
halinka1011 17.01.2011 14:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak