Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
marchew 1 szt
seler 0,5 szt
por 0,5 szt
sól
oliwa 2 łyżki
pomidory 6 szt
żółty ser 10 dag
natka pietruszki
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z pomidorami

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, pozostawić na noc, nie odlewać wody, dodać oczyszczone warzywa, posolić, gotować do czasu jak fasola będzie prawie miękka, osączyć. Żaroodporne naczynie natłuścić oliwą, układać w nim warstwy fasoli i pomidorów pokrojonych w plastry, na wierzchu położyć warstwę pomidorów i plasterki sera żółtego, skropić oliwą. Wstawić na 30 minut do piekarnika o temp. 200 stopni, przed podaniem posypać pokrojoną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2013 17:46
smaczny taki obiadek
Marzena34 18.02.2011 09:11
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak