Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na parze , cebulę posiekać i sparzyć a potem odsączyć . Roztapiamy masełko podsmażamy na nim curry i imbir , jak mamy kawałek oskrobany i drobno posiekany , albo ewentualnie tak jak podałam w składnikach - mielony.Potem wlewamy ocet i cukier , gotujemy , mieszamy aż wszystkie składniki się rozpuszczą . Tym sosem zalewamy kalafiora i cebulę . Wymieszać i odstawić na pół godzinki do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    takiej ja nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pysznie, wielki plus za pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !