Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnii na maślance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
maślanka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda gazowana 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnii na maślance

Jajka roztrzepać, najlepiej trzepaczką-rózgą, dodać sól i cukier. Dodawać stopniowo mleko, maślankę, mąkę i wodę gazowaną. Ciasto powinno sie lekko lać i swobodnie rozlewać na patelni, tworząc cienką warstwę. Gdyby było za grube, dolać mleka lub wody i dokładnie rozmieszać.
Posmarować patelnię olejem, rozgrzać i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.01.2012 12:34
o na maślance jeszcze nie robiłam
Katarzyna156 24.01.2011 21:54
oj na pewno :)
m1monika 18.01.2011 12:56
na pewno są pyszne :)))
izapozdro 17.01.2011 14:47
słyszałam że są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak