Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać, najlepiej trzepaczką-rózgą, dodać sól i cukier. Dodawać stopniowo mleko, maślankę, mąkę i wodę gazowaną. Ciasto powinno sie lekko lać i swobodnie rozlewać na patelni, tworząc cienką warstwę. Gdyby było za grube, dolać mleka lub wody i dokładnie rozmieszać.
Posmarować patelnię olejem, rozgrzać i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    słyszałam że są pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    na pewno są pyszne :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    oj na pewno :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    o na maślance jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !