Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ciechocińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
bułka czerstwa 2 szt.
jaja 2 szt.
cebula 2 sz.
kukurydza w puszce 0,5 szklanki
musztarda 3 łyżki
szczypiorek
sól
przyprawa do potraw Kucharek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ciechocińskie

Bułki namoczyć w wodzie, a gdy napęcznieje odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic na łyżce tłuszczu. Kukurycze odsączyć z zalewy. Mięso dokładnie wymieszać z kukurydzą, jajkami, bułką, musztardą i szczypiorkiem, doprawić do smaku. Formować niewielkie kotleciki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z zniemniakami z wody lub puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak