Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 kg
olej 1 litr
cukier do smaku
sól do smaku
Goździki całe Prymat 8 szt.
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Cebulę pokroić w pół talarki,następnie wrzucić ją do dość dużego garnka,dodać koncentrat,olej,liście ziele,goździki,oraz doprawić wszystko razem usmażyć i gdy cebula będzie miękka,ostudzić sos,na każdym płacie śledzia ułożyć po porcji sosu,zawinąć i spiąć wykałaczką ułożyć w pojemniku i zalać resztą sosu.wsadzić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak