Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka z nadzieniem orzechowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 80 dkg
miód
orzechy włoskie 30 dkg
sucharki 1 opakowanie
śmietana 120 ml
jajko 2 sztuki
masło 3 łyżki
gałka muszkatołowa
sok z cytryny
cynamon
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka z nadzieniem orzechowym

Filety przeciąć tak, aby były płaskie i długie. Natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny.
Suchary pokruszyć. Zalać śmietaną, 2 łyżki masła utrzeć z żółtkami, dodać suchary, orzechy i pianę ubitą z białek. DOprawić solą, pieprzem i cynamonem. Takim nadzieniem wypełnić mięso i spiać wykałaczką. Posmarować miodem, skropić wodą, obłożyć pozostałym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:34
smaczny
agnieszka214 17.01.2011 12:19
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak