Sposób przygotowania

Filety przeciąć tak, aby były płaskie i długie. Natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny.
Suchary pokruszyć. Zalać śmietaną, 2 łyżki masła utrzeć z żółtkami, dodać suchary, orzechy i pianę ubitą z białek. DOprawić solą, pieprzem i cynamonem. Takim nadzieniem wypełnić mięso i spiać wykałaczką. Posmarować miodem, skropić wodą, obłożyć pozostałym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !