Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 2 szt.
oliwa 1 łyżka
woda letnia 0,75 szklanki
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sól
grzyby suszone 50 g
fasola czerwona z puszki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolanki

Grzyby zalać dzień wcześniej wodą, nastepnie ugotować, cebulę posiekać i zeszklić na maślę. Fasolkę z puszki, grzyby i cebulę przepuścić razem przez maszynkę, dodać sos, jajko, bułke tartą, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Przygotować ciasto na tradycyjne pierogi. Podawać polane smażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 23.06.2011 20:50
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak