Sposób przygotowania

10 zielonych jeszcze orzechów( zerwanych przed 24.06) pokroić w ćwiartki i zalać od razu spirytusem ( od razu bo ciemnieją), Włożyć kawałek cynamonu i 2 goździki, odstawić w ciemne miejsce na 4-5 dni najwyżej, przecedzić , zrobić z 40 dag cukru i 300 ml wody syrop, a jeżeli ktoś lubi wódkę słodką to 60 dag cukru.
Do gorącego syropu dodawać powoli spirytus, mieszać i ostudzić, przefiltrować ( np przez filtr do kawy) do butelek i zapomnieć na minimum 3 miesiące.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna wódeczka, polecam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    pysznie smakuje kiedy zapomni się o niej na jakiś długi czas, w święta próbowaliśmy tę sprzed 2 lat:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !