Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę formując kopczyk.Z robić w nim głębienie, wbić jajko i wlać pół szklanki ciepłej wody ze szczyptą soli. Wyrobić na jednolitę ciasto. Rozwałkować w miarę cienko i wykrawywać koła. Drugie jajko ugotować na twardo i drobno posiekać. Kapustę drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu. Dodać pokrojone drobno pieczarki podlać rosołem z kostki i dusić do miękkości. Przestudzić dodać posiekane jajko, doprawić do smaku, wymieszać. Na każdy kawałek nakładać nadzienie i dobrze sklejać. Gotować w osolonej wodzie ok. 4 min. od chwili wypłynięcia. Podawać polane stopionym masłem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !