Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAILEYS domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytus 100 ml
mleko zagęszczone słodzone 1 puszka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
woda 1 do uzupełnienia

Przepis i sposób przygotowania na: BAILEYS domowej roboty

Puszkę (zamkniętą) gotujemy
w garnku z wodą 2,5 h. Czekamy aż całkowicie ostygnie, dopiero wówczas ją otwieramy.
Spirytus wlewamy do szklanki, uzupełniamy do pełna wodą, dodajemy kawę rozpuszczalną i mieszamy.
Na końcu wszystko łączymy, aż masa mlekowa się rozpuści (ja używam blendera) i wlewamy do karafki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak