Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
kefir 2 szkl
zakwas buraczany 150 ml
śmietana 1/2 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

Botwinkę drobno posiekać, zalać 1/2 szkl wody, dodać sól i gotować kilka minut. Odstawić i wystudzić. Ugotowane jajka obrać , pokroić w ćwiartki, położyć na talerze. Ugotowaną i wystudzoną botwinkę wymieszać trzepaczką z jogurtem, śmietaną, zieleniną i zakwasem buraczanym. Przyprawić do smaku, Podawać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 29.07.2012 13:08
wspomnienie koloni
ankaryba 19.06.2012 11:52
uwielbiam :-)
Wafelek2601 04.03.2012 17:06
Ale smaczny
Seba 24.01.2012 13:06
pycha
Wacław 18.12.2011 20:50
smaczny !
Monika193
Monika193 26.10.2011 22:54
pyszny
Zoso 17.01.2011 21:44
moja ulubiona letnia zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak