Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak czyli jajeczny likier na zimowy wieczór

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódka 1/4 litra
cukier puder 1 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
żółtko jajek 4
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak czyli jajeczny likier na zimowy wieczór

Taki likier jest doskonały na długie zimowe wieczory w domu
- na kanapie przed telewizorem lub z ciekawą książką pod miękkim kocem...
Miksujemy żółtka z cukrem na jednolitą masę. Dolewamy mleko i miksujemy dalej. Teraz dodajemy alkohol i miksujemy jeszcze chwilkę. Nalewamy do butelki i odstawiamy do lodówki, żeby zgęstniało. Można pić następnego dnia (a tak naprawdę to już po godzinie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak