Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz smażony z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 6 SZT
sok z cytryny DO SMAKU
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
białe wino 1,5 kieliszka
migdały 1/2 SZKLANKI
mąka DO SMAKU
masło 12 dag
zielenina 1 lyżka
plasterki cytryny DO SMAKU
olej DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz smażony z migdałami

Filety kropimy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Mąkę mieszamy z solą i pieprzem obtaczamy w niej filety i smażymy na oleju. Gdy będą gotowe moczymy je w winie. W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy migdały i rumienimy na złocisty kolor. Filety polewamy masłem z migdałami i przybieramy cytryną. Smakują wyśmienicie z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 23.09.2010 16:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak