Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szkockie jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kilograma
jajko ugotowane na twardo 6
czosnek 2-3 ząbki
cebula biała 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szkockie jajka

Do mięsa dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, surowe jajko, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Wystudzone i ugotowane na twardo jaja obieramy ze skorupek, na następnie oblepamy masą mięsną.

Są dwie techniki dalszego przygotowania

1. bardziej dietetyczna - wrzucamy kulki do osolonej i gotującej się wody. wyjmujemy po 10 minutach i odcedzamy na sicie.
2. smażymy obtoczone bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnese91 01.04.2012 13:37
Masa mięsna ma być na zewnątrz jajek? Ciekawe...
romanrafal
romanrafal 05.12.2010 11:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak