Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 80 g
ryż 25 g
cebula 30 g
olej 5 g
jaja 2 sztuki
mąka 10 g
śmietana 50 g
tłuszcz 20 g
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki z ryżem

ryż ugotować na sypko i ostudzić. Drobno pokroić cebulę i usmażyć na oleju. Mięso zemleć, dodać ostudzony ryż, cebulę, jaja i przyprawy- dobrze wymieszać. Z masy formować małe, spłaszczone zraziki , obtaczać je w mące i smażyć. Zraziki przełożyć do rondla, dodać pół szklanki wody z maggi i dusić na słabym ogniu. Pod koniec duszenia dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.06.2011 18:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak