Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 20 dag
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
jajko 3 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z wątróbką

Bułkę namoczyć w wodzie, ocisnąć. Wątrobę razem z bułką przemleć przez maszynkę. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Białka z jajek ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć ze soba, przyprawić do smaku i wymieszać. Pod koniec dodać pianę z białek i delikatnie przemieszać. łyżką kłaść kluseczki do gotującej się, osolonej wody. Gotować parę minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.07.2013 12:14
nie jadłam jeszcze takich kluseczek ale przepis jest bardzo kuszący warty wypróbowania
IlonaAlbertos 05.01.2013 01:14
Przyznam szczerze, że nigdy takich klusek nie robiłam. Przepis bardzo mnie zaciekawił.
gacopierz23 26.07.2012 11:37
super z rosołkiem
alaaa 19.03.2011 18:03
ciekawe,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak