Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z gotową masą marcepanową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
smietana 18% 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 3 szt
cukier 10 dag
mąka 10 dag
orzechy włoskie 15 mielone
masa marcepanowa 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z gotową masą marcepanową

Masę schłodzi, potem dokładnie zetrzeć. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wlewać po jednym żółtku i wsypywać cukier. Osobno wymieszać pozostałe sypkie składniki. Stopniowo wsypywać je do masy. Wlać śmietanę. Wymieszać. Formę(najlepiej z kominkiem) wysmarować tłuszczem. Wlać masę. Piec w temp. 175 st. C przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak