Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dkg
cebula 3 sztuki
olej słonecznikowy 50 ml
kminek 1 łyżeczka
piwo 1/2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 łyżka
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso pokroić w kostkę i oprószyć papryką. Pokrojone w kostkę cebule zrumienić na oleju. Dodać mięso, smażyć 10 minut. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa. Gotować 45 minut. Pokruszyć drobno chleb, dodać do mięsa. Wlać resztę piwa. Gotować jeszcze 15 minut. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.01.2012 17:23
pycha
Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:06
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak