Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 60 dkg
kalafior 1 sztuka
por 1 sztuka
białe wino 120 ml
sos sojowy 1 łyżka
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z warzywami

Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni wlać wino, sos sojowy i bulion. Wymiesząć, wlać do mięsa, dodać liść laurowy, gotować pod przykrycie. Białą cześc pora i paprykę pokroić.Kalafior podzielić na różyczki. Warzywa zeszklić na maśle, dodać do mięsa i dusić razem kilka minut. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.08.2011 15:38
uwielbiam takie dania mięsno-warzywne
Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:04
Uwielbiam cielęcinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak