Sposób przygotowania

Migdały bardzo drobno mielimy i mieszamy z cukrem pudrem.
Białka ubijamy z połową cukru- a gdy masa zacznie sztywnieć powoli dodajemy resztę cukru nie przerywając ubijania.
Delikatnie mieszając łączymy pianę z migdałami.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a powstałą masę umieszczamy w rękawie cukierniczym i za jego pomocą wyciskami kółeczka wielkości mniej więcej 2 cm ( ważne by była ich parzysta ilość-- zostawiamy je do przeschnięcia na jakieś 15 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i zostawiając lekko uchylone drzwiczki pieczemy ciastka około 12 minut.

KREM
Roztapiamy czekoladę, powoli dodajemy serek i kokos- mieszamy- gdy krem zgęstnieje nakładamy go na ciasteczko i przykrywamy drugim.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Pyszne ciasteczka.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetne są :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bombowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    ale pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszą być pyszne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam mniam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetne ciasteczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    swietne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    mmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !