Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcje, delikatnie zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i połową mąki, obrumienić na tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać angielskie ziele, liście laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości. Resztę mąki wymieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać rozmieszaną śmietanę z mieloną papryką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    palce lizać :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Żebym tak ja mogła dostać królika u siebie w którymś sklepie . Zazdroszczę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    wykwintnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super mięsko,
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    przypomniały mi się niedzielne obiadki u Babci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    romanrafal

    pyszny królik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !