Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 1,5 szklanki ciepłej wody i połączyć z częścią mąki,pozostawić do wyrośnięcia,mleko rozmieszać z masłem,cukrem,jajkami i resztą mąki,dodając rodzynki,a póżniej zaczyn drożdżowy wyrobić na jednolite ciasto.Pod koniec dodać skórkę z cytryny i odrobinę soli,pozostawić do wyrośnięcia ,uformować małe bochenki i posmarować roztrzepanym jajkiem,piec około 1 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowy chlebek jest najlepszy!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    chleba z rodzynkam nie jadłam ,ale za to bułki ostatnio jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !